Activity di hujung minggu

oh weekend baru2 ni saya sangat penat lah u olls.. saya kejer sabtu & ahad… oh sgt tak best biler dapat boss yg sgt tak memahami dan hanya mahu kami bekerja..bekerja & bekerja macam nak mati neh.. work like a slave occay..ops..mati la disitu kutuk boss… muahahaa.. so bos2 besar & langau2 opis yg baca blog saya ni saya apa pedulik.. korang nak report ker report lah.. saya bekerja macam nak mati ader korang amik pedulik? Saya rasa saya nak jumpa HR mintak tukar boss boleh kah? keh keh keh…

Jumaat malam sabtu saya tido lambat sebab salah satu cluster server saya crashed… so tunggu unix admin settlekan.. pas tu saya upkan standby database kat failover server..Pagi sabtu laks..bangun2 takder letrik lorr.. adoiiyaai.. dah lah saya nak kena start buat cloning uat system saya.. huh.. tapi since hari ni saya check-up kat hospital razif and norana so siap2 bawak semua kuar umah.. panass… tak tahan ooo.. sebelum tu tepon dulu tnb report kerosakan..dia kater dah ramai org tepon & technician dia dah kat site..ok lah.. lega sikit saya dengar..atleast balik dr klinik nanti leh start lah database cloning tu kan…

Maser check perut saya, doc cam terperanjat..kepala baby dah turun.. pas tu saya cakap lah memang saya la ni selalu rasa sakit2 contraction tu.. doc pun cam risau jerk saya terberanak awal sebab baby dah engaged.. adoiiyai.. tapi saya masih 33 minggu.. paru2 baby masih belum matang sepenuhnya.. kalau u olls tgk perut saya pun ramai yg cakap perut saya dah jatuh.. mmg org akan cakap cam tunggu maser jerk ni.. so doc cakap kalau contraction saya kerap kena pi spital dorang bagi ubat hentikan contraction.. sian kat baby kalau terbersalin awal kan.. tapi kalau saya 36 minggu memang doc kater dia suh masuk wad jer.. leh bersalin ari tu jugak. May be sebab saya ni stress kejer kot.. dah lah saya shift petang.. malam baru balik umah kan.. pas tu may be sebab saya banyak jalan sebab biler saya shift petang..saya selalu tak tau nak makan aper..so saya selalu jalan2 cariks makan..keh..keh..keh.. pegi terjah maner2 yg tekak saya rasa nak makan.. mc d ker, secret recipe ker.. uptown food court ker..restoran siam vicchuda ker..maner2 jer lah kan.. tapi saya mmg aktif berjalan..sejak dr anak 1st dulu.. colleague saya selalu cakap saya neh peknen2 pun kuat lagiks jenjalan jauh2 nih hiks..

Balik dr check up tgk umah dah ada letrik..alhamdulillah..lega.. so start buat kejer.. saya buat cloning tu sampai siap lebih kurang kul 3 pagi.. dlm maser samer saya kena buat refresh database cognos development saya dr production..so sambil2 buat cloning kat uat 11i system tu saya start export prod database.. coz database nih agak besar so selalunya amik 6 jam gitu utk export..itu belum import lagiks..import lagiks amik maser lama berbanding export.. saya siap buat refresh database cognos ni nak dekat kul 2 hari ahad tu.. see saya mmg tak der weekend jer minggu ni.. dah lah cuti sultan selangor ari tu pun saya kejer kan .. upgrade JRE.. cuti minggu sebelum tu pun saya kejer.. minggu depan sabtu pun may be saya kena kejer lagiks… saper tak bengang kan.. tak pikir langsung saya tgh peknen.. tak macam boss saya yg dulu.. ni yg buat saya kadang2 tawar hati nak terus kejer sini nih.. huhuhu.. boss saya dulu sgt best tau.. sgt memahami.. tapi dia dah benti lorr.. sob sob..

Ok lah.. biler dah settle semua kejer..baru start masak.. masak ayam masak kicap sajork ngan goreng telur mata kobau sorang satu hahaha..senang simple dan cepat ahaks.. dah settle masak makan2 lepak ngan hubby tgk vcd.. pas tu hubby cam boring dia ajak kuar.. so lepas solat asar cam gitu kami gerak kuar.. sekali tgk haris dah titun keletihan dlm keter..lagipun dia batuk & selsema… dah 2 kali makan ubat pagi & tengahari tapi dia tak tido2.. dia tahan mater kot.. tapi biler dah dlm keter minum susu terus lelap..kesian laks nak kejut dia kan so hubby tanya nak gi maner since haris dah titun tu.. so saya kasik idea la..jom tgk2 kedai perabot keh..keh..keh.. so kitaorg terjah cavenzi yg kat damansara tu.. maid & haris tunggu dlm keter jap… tgk2.. terbekenan la pulak kan.. so saya sudah book set sofa, meja makan & divider antara living hall & dining hall tu hiks lalalalalala.. tak sabarnya.. saya letak deposit 1K dulu.. selebihnya bayar 20hb nanti..saya dapat bonus lalalalalaa… eee tak sabarnya la hai… mmm dr malam tadi dah dok verangan neh ekekeke… projeck mengcasa impiankan umah.. living hall & dining hall.phase 2 ececeh.. yippie yeay!!!

Comments (4) »

wonder pets – apa yg penting? Kerjasama..

Telefon..telefon berbunyi
Telefon..telefon kami dtg

Ada haiwan dlm bahaya
Ada haiwan dlm bahaya disana

wonder pets wonder pets kami datang
membantu kawan yg kesusahan
kami tak besar & kami tak kuat
biler bekerjasama semua jadi mudah!

we’re wonder pets yeah..

Apa yg penting? kerjasama..
Apa yg penting? kerjasama..

wonder pets wonder pets kami datang
membantu kawan yg kesusahan
kami tak besar & kami tak kuat
biler bekerjasama semua jadi mudah!

we’re wonder pets yeah..

Err korang layan tak citer neh? hiks.. saya kalau dok kat umah ni layan la jugak hahaha.. ye aa dah anak2 dok sibuk layan..saya pun join sekaki aa.. suker tgk citer neh tau esp lagu dia yg cute neh.. ada sekali tu kat area opis saya.. ada la bebudak unisys lelaki dok hisap rokok kat bawah.. boleh sambil2 tu dorang dok pakat nyanyi lagu ni ramai2.. hahaha lawak.. dorang pun layan citer ni gak ker ek? keh keh keh

Comments (8) »

cuti…

Hari ni saya cuti.. sebenarnya kan u olls.. saya leh terlupa tau hari ni selangor cuti ahaks..sib baik semalam colleague saya bagitau.. kalau tak mau saya pi opis hari ni hahahah.. sengal tul la..

Oh walaupun cuti saya ader kejer yg nak disiapkan.. saya kena sambung upgrade JRE/JDK kat salah satu system saya.. boss saya dah risau takut saya terberanak awal.. so saya kena plan schedule JRE upgrade saya neh kat environment2 lain.. semalam dan hari ni saya buat kat test environment dulu nak estimate downtime maser kat production nanti.. saya dah buat cecantik segala documentation on steps, error & solution.. pas tu leh pass pada dba on standby buat maser cuti krismas kot kat production nanti.. oh company saya ader global shutdown hampir 2 minggu yer u olls.. bermula 22 Dec neh… kami semua dipaksa bercuti.. nak cut cost katernya… hiks.. lalalala

So ari ni saya kejer dr umah sajor la.. tapi kan dr pagi tadi perut saya ni sakit jerk tau.. sakit contraction gitu.. oh janganlah saya terberanak dulu.. banyak lagiks neh lum settle.. huhuhu…

Comments (5) »

Kad dr Najihah

Happy Birthday Mama/Edrina

I Love you mama
This is your present.

Comments (2) »

Birthday Present

Yippie yeay.. saya dapat digital camcorder samsung lalalalalala.. kecik sajork… sebesar genggaman tgn saya :-). Lepas neh banyak lah video ragam anak2 saya rakam hiks.. leh simpan utk kenang2an dan jugak utk tatapan hubby yg jauh di JB :-). Tq laling :-). I lap u soo much.. huhuhu petang neh hubby nak balik JB semula dah.

Leh gak diterbalikkan utk amik gambo sendiri..

Comments (5) »

Happy birthday to me!!


9 Disember 1975

Di sebuah rumah di berek polis bukit merah, perak…sesubuh hening, 33 tahun yg lampau lahirlah seorg bayi pompuan yg comei yg diberi nama edrina (comei ker? ahaks.. semua baby comei aper so belasah sajor la haahahaha)..sejurus kemudian hujan renyai2 turun seolah2 merahmati kelahiran seorg lagi umat nabi muhammad… begitu lah serba sedikit apa yg diceritakan oleh arwah nenda saya yg tercinta….

9 Disember 2008

Happy birthday to me! Happy birthday to me! I’m now 33..ewah dah tuo… oh kebetulan pulak ek.. minggu neh saya 33 minggu peknen.. tinggal beberapa minggu jerk lagi saya nak bersalin..walaupun neh kali ke 4 saya nak melahirkan tapi perasaan takut & berdebar2 tak pernah berubah…masih rasa takut nak bersalin hahahaha… semoga Allah mempermudahkan segala urusan bagi saya & saya dapat melahirkan baby neh dengan selamat..insyaallah..

nota kaki:
Gambar kat atas tu gambo lama.. taun 2006, kat opis..birthday celebration utk oct,nov & dec babies.. maser tu saya tgh peknenkan danisha.. 🙂

Comments (5) »

Najihah’s Graduation Ceremony


Semalam kami gi nengok jihah amik scroll..ececeh..cam kat U pulakkan.. amik scroll hahaha belasah jer la. walaupun perjalanan najihah masih panjang lagiks.. ye la baru tadika kan..tapi sebagai ibu tetap bermacam2 perasaan bermain dlm fikiran saya.. rasa sayu pun ada gak.. tak sangka anak yg dikandung 6 tahun yg lampau dah nak besar panjang rupanya.. tahun depan dah nak masuk darjah satu.. lebih terharu jugak biler dalam ramai2 tu najihah terpilih utk dapat award smart writer. memang najihah ni berbakat dlm penulisan.. tak kira lah malay ker english..dua2 dia cekap.. memula saya ingat dia dapat math star sebab selalunya bile assessment dia masa parents teachers meeting..teacher dia dok puji dia cekap maths.. selalunya dia paling siap cepat & betul semua pulak tu.. apa2 pun saya & hubby harap najihah akan sentiasa berjaya sampai biler2..dunia & akhirat.. sesuai ngan namer yg kami beri..najihah – ‘yg berjaya’

Majlis graduation neh adalah utk semua pelajar2 smartreader kids seleuruh selangor rasanya.. ni first time dia buat marathon graduation & kat tempat grand macam ni….Semalam hubby ada event kat Tangkak.. so memula pil saya yg hantar saya & haris ke palace of golden horses tu.. hubby lak berdesup dr tangkak terus dtg sana.. elok2 jer hubby sampai on time..so dapatlah hubby nengok jihah amik scroll sekali :-). Oh hubby cuti sampai 9 Dec ..yeay.. pasal 9 Dec neh besday saya lorr.. hiks..

Najihah tgh terima award star writer
antara pemenang2 awardBabah tgh amik video
Dah selesai.. kiter posing2 pulok..ekekeke

Comments (2) »